Ga naar pagina inhoud

Fysieke gezondheid

Coronavirus

Door het coronavirus is er misschien veel in je leven veranderd. Je bent meer thuis, je krijgt af en toe les via de computer in plaats van school te gaan. De regels worden steeds weer aangepast. Bijna alle maatregelen zijn afgeschaft, maar het virus is nog niet weg. Het was en is nog steeds een gekke tijd en misschien voel je je boos, verdrietig, bang of alleen. Praat hierover met de mensen om je heen.

De regels

Om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het virus krijgen, heeft de Nederlandse overheid de afgelopen jaren maatregelen genomen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Bijna alle maatregelen zijn nu afgeschaft. Zo hoeven we geen afstand meer te houden van andere mensen. Toch kan dat soms wel verstandig zijn, bijvoorbeeld als mensen in je familie ziek of oud zijn. Zij kunnen heel erg ziek worden als ze toch besmet worden met het virus. Er zijn nog wel adviezen. Zoals dat er genoeg frisse lucht moet zijn In kamers en schoollokalen. Op NJi.nl kun je hier meer over lezen.

Vragen over corona

Veel kinderen hebben vragen over het coronavirus. Misschien vraag je je af waarom je zo vaak je handen moet wassen? Of wil je weten wat je moet doen als er iemand verkouden is? Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl.

De corona-prik

De coronaprik is een vaccin. Die zorgt dat jij beter beschermd bent tegen corona. En de prik zorgt ook dat je andere mensen niet ziek maakt.

Alle kinderen vanaf 5 jaar kunnen een prik krijgen. Je mag samen met je ouders kiezen of je de prik neemt. Praat er samen over. Als je meer wilt weten over de coronaprik, ga dan naar NJI.nl.

Heb je vragen? Bespreek dit dan met je ouders of andere mensen die je vertrouwt.