Ga naar pagina inhoud

Jeugd aan zet

Tijdens de coronacrisis ontstond 'Jeugd Aan Zet,' de regeling waarbij jongeren geld aan kunnen vragen om zelf leuke (coronaproof) activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een sportactiviteit, een weerbaarheidstraining, een pubquiz of een muziekworkshop.

Na het succes van de eerste ronde van Jeugd aan Zet heeft de gemeente besloten het project te verlengen. Want al is de coronacrisis verleden tijd, leuke activiteiten voor jongeren willen we altijd stimuleren. Dus heb je een leuk idee? Neem dan snel contact met ons op!

Aanmelden

Wil jij een activiteit organiseren voor jongeren? Meld je dan aan via dit online aanvraagformulier en ontvang een leuk geldbedrag!

We hebben slechts vier regels:

  1. De activiteit wordt dóór jongeren (tot 23 jaar) en vóór jongeren georganiseerd*
  2. De activiteit draagt bij aan (een aantal van) de jeugddoelen uit het jeugdbeleid
  3. De activiteit voldoet aan de corona richtlijnen van de overheid
  4. De activiteit heeft geen commerciële insteek; je mag er dus niet aan verdienen

* Er is één uitzondering waarbij volwassenen een subsidie aanvraag kunnen doen, namelijk als de activiteit bijdraagt aan de mentale weerbaarheid van jongeren. Wil je hiervoor een aanvraag doen? Neem dan van tevoren even contact met ons op. Dan checken we samen of jouw idee inderdaad onder deze uitzondering valt. Zo voorkomen we teleurstellingen.

Meer info of hulp nodig?

Wil je meer informatie? Of twijfel je of jouw activiteit aan de bovenstaande richtlijnen voldoet? Neem dan contact op met Harold Kamps via (06) 25 63 81 93 of [email protected]  of Merel Smit: (06) 11 38 07 02 of [email protected]. Ze denken graag met je mee!