Ga naar pagina inhoud

Jeugd aan zet

Jeugd Aan Zet is een regeling waarbij jongeren geld aan kunnen vragen om zelf leuke activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een sportactiviteit, een weerbaarheidstraining, een pubquiz of een muziekworkshop.

Aanmelden

Wil jij een activiteit organiseren voor jongeren? Meld je dan aan via dit online aanvraagformulier en ontvang een leuk geldbedrag!

We hebben slechts drie regels:

  1. De activiteit wordt dóór jongeren (tot 23 jaar) en vóór jongeren georganiseerd*
  2. De activiteit draagt bij aan (een aantal van) de jeugddoelen uit het jeugdbeleid
  3. De activiteit heeft geen commerciële insteek; je mag er dus niet aan verdienen

* Er is één uitzondering waarbij volwassenen een subsidie aanvraag kunnen doen, namelijk als de activiteit bijdraagt aan de mentale weerbaarheid van jongeren. Merk je dat het even niet zo goed gaat met (een aantal) jongeren op school, in de wijk of op de club? Merk je bijvoorbeeld dat ze ergens mee zitten en wil je iets organiseren om ze hierbij te helpen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage van Jeugd Aan Zet. Denk je erover om een aanvraag te doen, neem dan van tevoren even contact met ons op. Dan checken we samen of jouw idee inderdaad onder deze uitzondering valt. Zo voorkomen we teleurstellingen.

Meer info of hulp nodig?

Wil je meer informatie? Of twijfel je of jouw activiteit aan de bovenstaande richtlijnen voldoet? Neem dan contact op met Harold Kamps via (06) 25 63 81 93 of [email protected]. We denken graag met je mee!