Ga naar pagina inhoud

13 september 2023

Meld je aan voor Jeugd Aan Zet!

Jeugd Aan Zet Midden-Drenthe is een regeling waarbij jongeren uit de gemeente geld kunnen aanvragen om leuke activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een muziekworkshop, een pubquiz, een sportactiviteit of een weerbaarheidstraining. Heb je een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten!

Voorwaarden
Een aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat de activiteit vóór jongeren, dóór jongeren wordt georganiseerd. Er is één uitzondering waarbij volwassenen een subsidie kunnen aanvragen. Namelijk als de activiteit bijdraagt aan de mentale weerbaarheid van jongeren. Merk je bijvoorbeeld dat het even niet zo goed gaat met (een aantal) jongeren op school, in de wijk of op de club? En wil je iets organiseren om ze hierbij te helpen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage van Jeugd Aan Zet.

Heb jij een leuk idee?
Harold Kamps van het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe, behandelt de aanvragen die binnenkomen. Hij hoopt opnieuw op veel originele inzendingen. ‘En kom je er niet helemaal uit met het aanvraagformulier? Of twijfel je of jouw activiteit geschikt is? Bel of mail ons dan even, want we helpen je graag!’ aldus Harold. ‘Ook als je hulp nodig hebt bij het organiseren van een activiteit. Want daarbij kunnen de jongerenwerkers van Welzijnswerk Midden-Drenthe je op weg helpen!’

Meer info en aanmelden

Het programma Jeugd aan Zet Midden-Drenthe is ondergebracht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Midden-Drenthe. Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden.

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?