Ga naar pagina inhoud

Opvoeden

Centering Parenting

Het eerste jaar met je baby is vaak een mooie, maar soms ook een zware periode. Het is fijn om je ervaringen te delen met andere ouders die een baby hebben. Bij Centering Parenting komen ouders bij elkaar om te praten over hun gezin en de ontwikkeling van hun baby. De jeugdarts of verpleegkundige van het consultatiebureau begeleidt de groep. De baby's zijn ongeveer even oud.

Hoe werkt Centering Parenting?

Samen met andere ouders leer je hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Je leert hoe je zelf je baby kunt wegen en meten. En hoe je weet of het goed gaat met je baby. Je leert hoe je gezonde keuzes kunt maken voor jezelf, je baby en je gezin.

Ervaringen delen en van elkaar leren

Tijdens de bijeenkomsten worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je baby en je gezin. Je ontmoet andere ouders waardoor je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen.

Beter contact met de jeugdarts en verpleegkundige

Je hebt langer contact met de jeugdarts en verpleegkundige dan in de een-op-een controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verpleegkundige en de jeugdarts. Zij horen meer en kunnen beter begrijpen wat voor jou en de andere ouders belangrijk is.

Wil je meer informatie over centering parenting? Kijk dan op Samenweetjemeer.nl.

Heb je een vraag die je liever alleen wilt stellen aan de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt altijd een afspraak maken bij het consultatiebureau.