Lichamelijke ontwikkeling
Lastige eters
Als je kind slecht eet, kan dat een probleem zijn. Kinderen hebben veel goede bouwstoffen, vitamines en mineralen nodig om fit te blijven en te groeien. Daarom is het in ieder geval verstandig om je kind gezonde voeding te geven.
Minder eetlust
Na 12 tot 18 maanden neemt de snelle groei van je kind af. Daardoor kan het minder eetlust hebben dan in het eerste jaar. Totdat je kind (bijna) volwassen is, wisselen periodes van veel en minder eten elkaar geregeld af. Dit is afhankelijk van de ontwikkeling en de groei die je kind doormaakt.
Groeit je kind goed?
Als je kind goed groeit en actief is, zit het wel goed. Maak je je toch zorgen, ga dan een keer extra naar het consultatiebureau om je kind te laten meten en wegen.
Chronische voedselweigering
Wanneer een kind voor langere tijd weigert om te eten, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Meestal gebeurt dit in de leeftijd tot 4 jaar. Het komt meer voor bij kinderen met een aangeboren fysieke of verstandelijke beperking. Via sondevoeding en therapie kan een kind zo snel mogelijk leren om weer normaal te eten.
Eettherapie
Als je kind ernstige voedsel- en eetproblemen heeft, kan eettherapie helpen. Je kunt hiervoor het best eerst een afspraak maken met de huisarts. Hij kan je doorverwijzen naar professionele hulpinstanties.