Ga naar pagina inhoud

Kinderwens

Pleegplaatsing

Als je ongewenst zwanger bent en je bent niet in staat om je kind zelf op te voeden, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Als je geen afstand wilt doen van je kind, kun je overwegen om het in een pleeggezin te laten plaatsen.

Pleegzorg is tijdelijk

Pleegzorg is in principe tijdelijk. Het doel is om kinderen later terug te plaatsen bij de ouders. Je kind kan enkele dagen of voor een langere periode in het pleeggezin blijven. Ondertussen kun je contact blijven houden met je kind.

Netwerkpleeggezin: bij familie of bekenden

Het pleeggezin kan ook een gezin zijn dat je al kent en waar je goed contact mee hebt. Dat kunnen familieleden en bekenden zijn. Dat noemen we een 'netwerkpleeggezin'.

Voor het opnemen van je kind in een netwerkpleeggezin hebben de pleegouders van te voren toestemming nodig van de Raad voor de Kinderbescherming. Je kunt dus niet zomaar je kind aan een ander geven.

Hulp bij de beslissing

Om een goede beslissing te kunnen nemen over pleegplaatsing, kun je contact opnemen met FIOM.nl. Een maatschappelijk werker helpt je alles op een rijtje te zetten en begeleidt je bij het maken van een beslissing.

Meer informatie over pleegplaatsing kun je vinden op Pleegzorg.nl.