Afb: Stoptober

10 september 2020

Stoptober

Dit jaar is alweer de zevende eitie van de grote actie Stoptober. Nederland wordt opgeroepen om
vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen
deden de afgelopen jaren mee aan dit Nationale Stopmoment dat inmiddels groter is dan
dat andere bekende stopmoment: 1 januari.

Midden-Drenthe
Het team Gezond in Midden-Drenthe (GIMD) gaat hiermee aan de slag in onze gemeente. Dus kent u iemand die graag wil stoppen met roken? Dan is stoptober wellicht het laatste steuntje in de rug dat diegene nodig heeft. Aanmelden kan via stoptober.nl. Ook is er vanuit het team GIMD indiviuele ondersteuning mogelijk. Wilt u hierover meer informatie? Mail dan naar: [email protected]

Gratis Magazine
Alle deelnemers van Stoptober kunnen het Stoptober Magazine gratis ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen.

Stoptoberhuis
Dit jaar gaan vanwege de coronamaatregelen niet 50 maar 25 rokers het Stoptoberhuis in van 30 september tot en met 4 oktober. Samen roken ze hun laatste sigaret en onder begeleiding van de coaches komen ze samen de eerste lastige dagen door. Dagelijks zal hier een verslag van worden gemaakt en is hun stoppoging te volgen op stoptober.tv.

Gratis app
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 3 september inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 28 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2020.

Gratis webinar voor alle deelnemers aan Stoptober
28 september is er vanaf 20 uur een gratis webinar, te volgen door iedereen die meedoet aan Stoptober en zich inschrijft op Stoptober.nl. Belangrijke tips en aanmoedigingen van coaches, artsen en de deelnemende BN’ers zullen in dit webinar aan bod komen. Ook is er tijdens het webinar gelegenheid om vragen te stellen.

Speciaal aanbod voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?