Ga naar pagina inhoud

3 januari 2022

Jeugd aan Zet gaat door in 2022!

BEILEN | Jeugd Aan Zet -de regeling waarbij jongeren en organisaties uit Midden-Drenthe geld kunnen aanvragen voor activiteiten- is een enorm succes. Na opnieuw een jaar met veel coronamaatregelen is de behoefte aan activiteiten voor de jeugd onverminderd. Daarom gaat Jeugd Aan Zet door in 2022!

We gaan door

Jeugd Aan Zet werd in het leven geroepen tijdens de eerste lockdown in 2020, toen veel activiteiten -en daarmee ook sociale ontmoeting- wegvielen voor jongeren. Dit heeft een grote impact op hun mentale gezondheid; sociaal contact is namelijk van essentieel belang om lekker in je vel te zitten. Nadat Nederland op 14 december opnieuw in lockdown ging, stroomden de aanvragen binnen bij Jeugd Aan Zet. Soms kan een kleine actie er al toe bijdragen dat jongeren deze periode iets makkelijker doorkomen. En dus gaan we door.

Nieuwe voorwaarden

Wél verbinden we een aantal nieuwe voorwaarden aan de aanvraag. De gemeente wil de jeugd in Midden-Drenthe zo gezond en gelukkig mogelijk op laten groeien. ‘Want ieder kind in Midden-Drenthe heeft recht op een goede start en een eerlijke kans,’ aldus wethouder Derks. We vinden het belangrijk dat de activiteiten vanuit Jeugd Aan Zet aansluiten op dit uitgangspunt. Daarom toetsen we de aanvragen voor Jeugd Aan Zet op de jeugddoelen uit het jeugdbeleid die bijdragen aan het gelukkig en gezond opgroeien van jongeren.

Heb jij ook een leuk idee?

Merel Smit en Harold Kamps, die de aanvragen afhandelen, hopen dat er de komende tijd weer veel activiteiten georganiseerd worden die bijdragen aan de mentale weerbaarheid van jongeren. ‘We dagen jongeren, verenigingen en organisaties uit Midden-Drenthe dan ook uit om met creatieve ideeën te blijven komen!’

 

 

 

Meer info en aanmelden

Het programma Jeugd aan Zet Midden-Drenthe is ondergebracht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Midden-Drenthe. Via www.cjgmiddendrenthe.nl/jeugd-aan-zet kunnen jongeren of organisaties hun activiteit via een online aanvraagformulier aanmelden. Heb je hulp nodig bij het organiseren van een activiteit? Dan kun je een beroep doen op het jongerenwerk of de buurtsportcoach van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?