Afb: IkPas Midden-Drenthe

31 december 2019

IkPas Midden-Drenthe

BEILEN - Wie goede voornemens voor 2020 heeft en het nieuwe jaar fris wil beginnen wordt uitgedaagd. IkPas Midden-Drenthe gaat op 1 januari beginnen en wie zich aansluit verklaart dat hij of zij wil proberen 30 dagen geen alcohol te drinken. Ook burgemeester Mieke Damsma doet mee en heeft inmiddels een polsbandje gekregen.

Gewoontegedrag
Alcohol is voor veel mensen een vast onderdeel van het dagelijkse leven en het is aanwezig bij allerlei gelegenheden: bij een feestje, een verjaardag, maar ook gewoon omdat het weekend is, bij het uitgaan en na de sport. Vaak drinken mensen dan ook omdat het een gewoonte is.

Om dit gewoontegedrag te doorbreken hebben Welzijnswerk Midden-Drenthe en het CJG Midden-Drenthe ook dit jaar weer besloten om IkPas te organiseren in Midden-Drenthe. Deelnemers proberen een maand geen alcohol te drinken om eens te kijken wat het met hen doet. Door de ervaringen tijdens de IkPas-periode worden zij bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, worden vastgeroeste patronen doorbroken en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Fitter zonder alcohol
Uit onderzoek blijkt dat mensen die geen alcohol drinken beter slapen, zich fitter voelen, afvallen, betere sportprestaties leveren, of een schonere huid hebben. Ook blijkt dat een maandje detoxen positief kan zijn. Het lijf krijgt rust en bovendien wordt op deze manier aan jongeren het goede voorbeeld gegeven.

Aanmelden
Burgemeester Mieke Damsma is ambassadeur van het project en doet zelf ook mee aan de uitdaging. Wie dat ook aandurft kan zich aanmelden voor de Ik Pas – challenge. Het project begint op 1 januari (het tijdstip wordt zelf gekozen) en eindigt op 30 januari. Wie 18 jaar of ouder is en werkt of woont in de gemeente Midden-Drenthe kan zich gratis aanmelden via www.ikpas.nl.

De deelnemers worden gevraagd zich ook aan te melden via de facebookpagina van IKPas Midden-Drenthe. Op die manier komen zij met andere deelnemers in contact, ontvangen zij tips en informatie over het project.

Wie het IkPas polsbandje gratis wil ontvangen kan zich daarvoor aanmelden per mail of telefoon via: [email protected] of bel 088-1651293.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?