Ga naar pagina inhoud

24 juni 2021

CJG Midden-Drenthe blikt terug op coronajaar

BEILEN – Vandaag publiceert het Centrum voor Jeugd en Gezin het jaarverslag over 2020. Een jaar waarin de scholen en opvang dicht gingen, zorgaanbieders hun deuren sloten en ook de medewerkers van het CJG hoofdzakelijk vanuit huis werkten. ‘Toch hebben deze uitdagingen ook mooie initiatieven gebracht,’ aldus wethouder Derks. ‘Denk aan de chatfunctie voor jongeren die het CJG samen met het jongerenwerk opzette. Of aan het project Jeugd Aan Zet, waarmee we ruim 1500 jongeren bereikten!’

Effect van corona

Door het sluiten van de scholen en kinderopvang liepen kinderen en jongeren in kwetsbare situaties soms vast in hun thuissituatie. Samen met de gemeente en het basisonderwijs zorgde het CJG dat deze groep toch naar school en de opvang kon gaan tijdens de lockdown. Ook zette het CJG in sommige gevallen extra Persoons Gebonden Budgetten in om ouders te ontlasten.

Jeugd Aan Zet tegen eenzaamheid

Een ander effect van de coronamaatregelen is de eenzaamheid onder jongeren. Om dat tegen te gaan ontwikkelden het CJG en het jongerenwerk allerlei coronaproof activiteiten. Ook konden jongeren zelf ideeën aandragen via de actie Jeugd Aan Zet. En dat deden ze massaal! Van een online pub quiz en muziekbingo tot een lego bouw challenge, een buitenspeeldag en een bootcamp groep. ‘Zo maken we deze coronaperiode met z’n allen een beetje draaglijker,’ aldus Merel Smit en Harold Kamps van het CJG Midden-Drenthe.

Doorontwikkeling CJG

Verder wordt in het jaarverslag gesproken over het nieuwe jeugdbeleid met het bijbehorende Jeugdakkoord; afspraken tussen verschillende partijen die zich inzetten voor de Midden-Drentse jeugd. Met als doel om ieder kind zo gezond, normaal en gelukkig mogelijk op te laten groeien. Daarnaast werken de partners van het CJG aan een nieuw samenwerkingsconvenant om het CJG nog sterker neer te zetten. Kortom: het CJG blijft zich onverminderd door ontwikkelen. Ook de vernieuwde website die begin 2020 online ging, is daar een mooi voorbeeld van.

Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.cjgmiddendrenthe.nl/jaarverslagen  

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?